Főzéshez használhatjuk a friss gyömbér helyett, de ügyeljünk az adagolásra, mert a szirup cukrozott.Teába, meleg tejbe keverve, mézzel ízesítve, vagy anélkül, fogyasszuk két-háromszor naponta, főleg megfázáskor.Nehéz ételek fogyasztása után limonádéként igyunk meg belőle egy pohárral. Készíthetünk belőle fagylaltot, édes krémet tortához, süteményhez.
A legjobb megfázás elleni természetes szer, baktériumölő, hurutoldó.
Fájdalomcsökkentő hatású.
Vérnyomásszabályzó hatású
Megszünteti a rossz leheletet.
Pattanás ellen, mert gyulladáscsökkentő hatású.
Haj- és körömerősítő, növesztő.
Felhasználási javaslat: Főzéshez használhatjuk a friss gyömbér helyett, de ügyeljünk az adagolásra, mert a szirup cukrozott.Teába, meleg tejbe keverve, mézzel ízesítve, vagy anélkül, fogyasszuk két-háromszor naponta, főleg megfázáskor.Nehéz ételek fogyasztása után limonádéként igyunk meg belőle egy pohárral. Készíthetünk belőle fagylaltot, édes krémet tortához, süteményhez.