India legnyugatibb, Gujarat államának a saját masala-ja, nagyban hasonlít a Garam Masala-ra, de helyi ízlések szerint módosítva. A főzés vége felé kell hozzáadni az ételhez, megtartva, tartósítva ezzel az íz teljes spektrumát.
Felhasználási javaslat: kitűnő szárnyasok és vörös húsok ízesítésére. Különösen előnyös a használata a paradicsomos, hagymás fogásokhoz, de ne hanyagoljuk a bab vagy a lencse ételeknél sem. A főzés vége felé kell hozzáadni az ételhez, megtartva, tartósítva ezzel az íz teljes spektrumát.
Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. jan. 22. |
Összetevők | római kömény, koriander, kardamom, bors, édeskömény, chili, szezámmag, szegfűszeg, fahéj, szerecsendió. |