Guajillo - Mexikói Chili - Mérsékelten Csípős

695 Ft
Mexikóban az egyik legnépszerűbb Chilifajta, aromái emlékeztetnek a zöld teára, egy gyümölcsös, kissé fenyőillattal kevert illatra. Egész szárított chili, vagy őrölt formában kerül forgalomba.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
AFC001300
Minőségét megőrzi
2025-03-30

Mexikóban az egyik legnépszerűbb Chilifajta. Egy vékonyhúsú, 10-15 cm hosszú, mélyvörös-barnás színű chilifajta, aromái emlékeztetnek a zöld teára, egy gyümölcsös, kissé fenyőillattal kevert illatra. Egész szárított chili, vagy őrölt formában kerül forgalomba.

Felhasználási javaslat: Salsák, Szószok, Mártások, Pástétomok vagy Töltelékek készítéséhez kiváló. Chutney-k, gyümölcslekvárok, gyümölcsmártások, gyümölcslevesek ízesítésére roppant izgalmas, csípősségével és fűszerességével. Húsok pácolásához grillezés, sütés előtt. Illik jól a bab-, tojás- és hal ételekhez. Felhasználás előtt töröljük át, távolítsuk el a szárát, magjait, majd vágjuk ketté. Pirítsuk szárazon egy kis ideig a serpenyőben, szabadítsuk fel az aromákat, és áztassuk forró vízbe 15 percre. Ezután turmixoljuk pépesre, és így használjuk az ételekben, vagy sült/grillezett húsok mellé mártogató szósznak. Ha szárazon szeretnénk felhasználni, csíkozzuk fel a chilit.

Scoville skála értéke: 2.500-5.000

Érdekesség, jó tudni: A csípősségét a paprikáknak a Scoville Skálán határozzák meg. 0-tól egészen 16 millióig, a kápia paprika 0 a skálán, és a tiszta capsaicin pedig a maximum, a magyar hegyes erős paprika 500-1.500 a Scoville Skálán. 

További információk
Származási hely Mexikó
Minőségét megőrzi 2025. márc. 30.

Nincs kapcsolódó cikk