Kínában és az Indiai-szigeteken előforduló, gyömbérszerű gyökérnövény. Nevezik még Laosz-gyömbérnek is. Barnáspiros színű, markáns ízű, csípős, fűszeres aromájú. Gyógynövényként is ismert Távol-Keleten, gyulladáscsökkentőként, serkentőként, rákos sejtek pusztítására, afrodiziákumként is használják. Hasmenésre, torokfájásra, köhögésre, megfázásra is alkalmas.
Felhasználási javaslat: A szárított, őrölt galangát a thai konyha mindennapi szinten használja, ha thai ízeket szeretnénk levesünkben, főzelékünkben, akkor fűszerezzünk galangállal. Halételek, tenger gyümölcseiből készült ételekben izgalmas ízvilágot varázsol asztalunkra.
Származási hely | Kína |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. jan. 9. |
Latin Name | Kaempferia galanga |
Összetevők | galanga gyökerek szárítva, őrölve. |