A Fűszerkömény, azomkívül, hogy sokféle ételben használt fűszer a magyar konyhában, gyógyhatása a nehéz ételek emésztésében segít, de a felfúvódást is enyhíti. Baktérium és gombaölő hatása is van. Teaként gyomorerősítő, étvágygerjesztő és görcsoldó.
Felhasználási javaslat: salátákba, körözöttekbe beleszórjuk, kelkáposztafőzelékbe, húsos ételekbe belefőzzük, a köménymaglevesbe viszont a rántásba főzzük. Használjuk még levesek, főzelékek, sültek, túrós, káposztás, krumplis, sajtos, ételek, kolbászok, sőt péksütemények, pogácsák fűszerezőjeként, savanyúságok kötelező alapanyaga.
Származási hely | Lengyelország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2025. júl. 31. |
Latin Name | Carum carvi |