Ceyloni Fahéj - Egész Rudak, 5-8 cm hosszú

450 Ft
Ez az igazi Fahéj, a többit nem is Fahéjnak, hanem Kassziának kell hívni. Ennek az íze édesebb, kifinomultabb, mint a Kasszia Fahéj, amely általában nagyon olcsó is. Nem tartalmaz Kumarin nevű mérget, ami ugyan kis mennyiségben nem ártalmas, de mégiscsak méreg.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
AF0001500
Minőségét megőrzi
2025-11-30

Ez az igazi Fahéj, a többit nem is Fahéjnak, hanem Kassziának kellene hívni. Ennek az íze édesebb, kifinomultabb, mint a Kasszia Fahéj, amely általában nagyon olcsó is. Európai Delikát üzletek van úgy, hogy 10-szeres áron árulják az igazi Ceyloni Fahéjat (Mi nem, nálunk csak kicsit drágább). A legfontosabb különbség mégis az ú.n. Coumarin tartalma miatt van. A Ceyloni fahéjnak elenyésző, alig mérhető a Kumarin tartalma, a Kasszia Fahéjnak viszont nagyon magas. Ez a vegyület  vérhígító, mérgezi a májat és a veséket, nagyobb dózisban kimondottan veszélyes.

A Ceyloni Fahéjat érdemes rúdban vásárolni, mert egy kávédarálóban könnyen őrőlhető, így adja ki a kellemes aromáit, míg a Kassza Fahéj kalapáccsal is csak nehezen törhető darabokra.

Lásd a két fahéj közötti különbséget az összehasonlító termékfotón.

Felhasználási javaslat: használjuk ezt a fajta Fahéjat mindenhol, ahol eddig Kasszia Fahéjat használtunk. Kávédarálóban őröljük meg közvetlen a használat előtt, hogy az aromák akkor szabaduljanak fel.

További információk
Származási hely Sri Lanka
Minőségét megőrzi 2025. nov. 30.
Latin Name Cinnamomum zeylanicum, Cinnamomum verum

Nincs kapcsolódó cikk