A kínai éttermek legnépszerűbb fogása az Édes Savanyú, csrike, sertés, de lehet hal is. Mi teszi olyan finommá? Hát a szósz. Ez a keverék a szósz elkészítéséhez szükséges. Csak a húsról és a zöldségekről kell gondoskodni.
Elkészítési javaslat: 2 kanálnyi forró olajban süssünk meg arnybarnára 500 g kockázott sertéshúst, majd adjunk hozzá egy kanál szójaszószt. Öntsünk hozzá 60 ml vízet és főzzük 20 percig, majd a tasak tartalmát öntsük hozzá 180 ml vízzel együtt. Dobjunk bele 2 aprított sárgarépát, 1 hagymát, zöldpaprikát, ananász darabkákat, és főzzük tovább 5 percig. Rizzsel, melegen tálaljuk.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 30 g |
Minőségét megőrzi | 2025. aug. 25. |
Összetevők | cukor, kukorica keményítő, ecetpor, paradicsompor, hidrolizált növényi protein (szója bab, kukorica, maltodextrin), E621, savszabályzó: E330 (citromsav), fűszerek (fahéj, chili, fehérbors, szegfűszeg), só, csomósodásgátló: E551, E341. |