A feltüntetett képek illusztrációk, a termék valós kinézete eltérhet a képen láthatótól.

Döner Kebab Fűszerpác Keverék

285 Ft

A híres Bursa-i Kebab, melyet az Iskender Család talált fel a 19. században és terjedt el egész Európában, méltán népszerű nálunk is. Ennek a fűszerezése ugyan titkos, de ez a fűszerkeverék közel lehet az eredeti ízvilághoz. A Kebab elkészítésének a lényege a hús alapos bepácolása ebben a fűszerkeverékben.

Felhasználási javaslat: Készíthetjük rétegelt húsból sütőben, nyársra húzott rétegelt húsból grillezve, a pácolás mindenkor szükséges. Jól illik a különféle húsfajtákhoz, mindegy, hogy bárányból, marhából vagy csirkéből készítjük a Kebabunkat. Alaposan dörzsöljük be a húst ezzel a keverékkel, majd hagyjuk pihenni egy éjszakán át a hűtőben, lefedve.

Jó tudni: Az 1960-as években a Kebab-ot a Török vendégmunkások hozták magukkal Németországba. Ma már a legnépszerűbb utcai és gyorsétkezde étel. A Kebab Görög változata a Gyros, (forgó-t jelent), de ennek fűszerezése eltér a Döner Kebab-étól.

Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
FK003500
Minőségét megőrzi
2026-08-30

A híres Bursa-i Kebab, melyet az Iskender Család talált fel a 19. században és terjedt el egész Európában, méltán népszerű nálunk is. Ennek a fűszerezése ugyan titkos, de ez a fűszerkeverék közel lehet az eredeti ízvilághoz. A Kebab elkészítésének a lényege a hús alapos bepácolása ebben a fűszerkeverékben.

Felhasználási javaslat: Készíthetjük rétegelt húsból sütőben, nyársra húzott rétegelt húsból grillezve, a pácolás mindenkor szükséges. Jól illik a különféle húsfajtákhoz, mindegy, hogy bárányból, marhából vagy csirkéből készítjük a Kebabunkat. Alaposan dörzsöljük be a húst ezzel a keverékkel, majd hagyjuk pihenni egy éjszakán át a hűtőben, lefedve.

Jó tudni: Az 1960-as években a Kebab-ot a Török vendégmunkások hozták magukkal Németországba. Ma már a legnépszerűbb utcai és gyorsétkezde étel. A Kebab Görög változata a Gyros, (forgó-t jelent), de ennek fűszerezése eltér a Döner Kebab-étól.

További információk
Származási helyMagyarország
Minőségét megőrzi2026. aug. 30.
Összetevőksó, oregano, fokhagyma, hagyma, chili, feketebors, fahéj, kakukkfű, majoranna, koriander, szercsendió, petrezselyem, gyömbér, paprika, római kömény, mustármag. Mesterséges színezéket, tartósítószert, ízfokozót nem tartalmaz!

Nincs kapcsolódó cikk