Cukornád Ecet - 5%-os - Marca Piña

1 liter
1 190 Ft
A cukornád ecet gyöngéd, nem karcolós ecet, alkalmas és ideális páclevek, savanyúságok, chutneyk, szószok, édes-savanyú ételek készítéséhez
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS8225
Minőségét megőrzi
2025-05-30
Elérhető mennyiség
12 db

A cukornád ecet a cukornádból kivont szirupból készítik, leggyakrabban a Fülöp-szigeti konyha használja. Nem túl erős, enyhe, mindössze 5% a savassága, érett, de ugyanakkor friss íz, nem édes, és nem annyira durva, kaparó, mint a desztillált ecetek. Elterjedt még a használata Louisiana-ban, Brazíliában, Indiában (sirka-nak nevezik), és Franciaországban is.

Felhasználási javaslat: curry-k ízesítésére, chutney-ket készítenek vele, savanyúságok, szószok készítéséhez elsőosztályú, édes-savanyú ételek alapvető savanyítója, hummusz-hoz, tejsodók adva, páclevekhez adva ideális, főleg csirke és sertéshúsok pácolásánál, ugyanis omlósabbá teszi a húst, ha egy éjszakán át pácoljuk ebben az ecetpáclében. Ezt adagolva az ételekbe, elkerülhető az erőszakos, szúrós ecetíz, szag. Salátaöntetekbe, sőt egy két loccsintás a gyümölcssalárára, friss marad, kevésbé oxidálódik, nem barnul a gyümölcs, és nem nyomja el a gyümölcs ízét.  

További információk
Származási hely Fülöp-szigetek
Töltő súly 1 liter
Minőségét megőrzi 2025. máj. 30.
Összetevők cukornád ecet 50%, színezék E150c (karamell),

Nincs kapcsolódó cikk