A Creole fűszerezési/főzési hagyomány az Egyesült Államok déli részén, Louisiana, Alabama államban, a Bayou kultúrában szokásos, de már régen elterjedt Észak-Amerika szerte, sőt azon túl is. Gyökerei a francia konyhára vezethetők vissza, keveredve a helyi ízekkel. Jellemző az ételekre, hogy mindent egyben, keverve főznek, általában csípősen, és kicsit füstös Barbecue ízesítéssel. A keverék tartalmazhat koriandert, curryt, mustármagot, kurkumát, fehérborsot, római köményt, petrezselyemet, chilit és cayenne borsot.
Felhasználási javaslat: Oliva olajjal keverve marinádnak, pácnak mindenféle húsokhoz, belsőségekből készített ételek ízesítésére. Száraz dörzsfűszernek húsokra, grillezés, sütés előtt. Babgulyás, babfőzelék, lencseéte- lek, zöldséges raguk, húsos raguk, tengeri herkentyűk, saláták, pörköltek, sült húsok fűszerezésére.
Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!
A Creole fűszerezési/főzési hagyomány az Egyesült Államok déli részén, Louisiana, Alabama államban, a Bayou kultúrában szokásos, de már régen elterjedt Észak-Amerika szerte, sőt azon túl is. Gyökerei a francia konyhára vezethetők vissza, keveredve a helyi ízekkel. Jellemző az ételekre, hogy mindent egyben, keverve főznek, általában csípősen, és kicsit füstös Barbecue ízesítéssel. A keverék tartalmazhat koriandert, curryt, mustármagot, kurkumát, fehérborsot, római köményt, petrezselyemet, chilit és cayenne borsot.
Felhasználási javaslat: Oliva olajjal keverve marinádnak, pácnak mindenféle húsokhoz, belsőségekből készített ételek ízesítésére. Száraz dörzsfűszernek húsokra, grillezés, sütés előtt. Babgulyás, babfőzelék, lencseéte- lek, zöldséges raguk, húsos raguk, tengeri herkentyűk, saláták, pörköltek, sült húsok fűszerezésére.
Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. júl. 9. |
Összetevők | só, koriander, paprika, chili, mustármag, kurkuma, fehérbors, római kömény, petrezselyem, kakukkfű, barnacukor, vöröshagyma, fokhagyma. |