Chipotle Morita - Füstölt Jalapeño - Közepesen Csípős

695 Ft
Egy szárítva füstölt chili fajta, melyet Japapeno paprikából készítenek. A szárítás gödrökben történik, pekándió fa égetésével. Ez az eljárás adja az utánozhatatlan, jellegzetes ízét, füstös zamatát.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
AFC001000
Minőségét megőrzi
2025-03-30

A Chipotle Morita Chili egy szárítva füstölt chili fajta, melyet Japapeno paprikából készítenek. Maga a Chipotle füstölt paprikát jelent, a Morita a színére utal, mely mélyvörös-barnás. A szárítás gödrökben történik, pekándió fa égetésével. Ez az eljárás adja az utánozhatatlan, jellegzetes ízét, füstös zamatát. A szárítás alatt a Japapeno 1/5-re szárad vissza. Közepes-erős a csípőssége.

Felhasználási javaslat: Páclevekben húsok, babok, lencsék készítésére. Főtt és sült, grillezett húsokhoz, mártások, szószok, levesek, pörköltek, raguk készítéséhez. A főzelékek kellemesen csípős, füstös jelleget kapnak ettől. Felhasználás előtt töröljük át, távolítsuk el a szárát, magjait, majd vágjuk ketté. Pirítsuk szárazon egy kis ideig a serpenyőben, szabadítsuk fel az aromákat, és áztassuk forró vízbe 15 percre. Ezután turmixoljuk pépesre, és így használjuk az ételekben, vagy sült/grillezett húsok mellé mártogató szósznak. Ha szárazon szeretnénk felhasználni, csíkozzuk fel a chilit.

Scoville skála értéke: 3.000-10.000

Érdekesség, jó tudni: A csípősségét a paprikáknak a Scoville Skálán határozzák meg. 0-tól egészen 16 millióig, a kápia paprika 0 a skálán, és a tiszta capsaicin pedig a maximum, a magyar hegyes erős paprika 500-1.500 a Scoville Skálán. 

További információk
Származási hely Mexikó
Minőségét megőrzi 2025. márc. 30.
Összetevők Chipotle Morita chili

Nincs kapcsolódó cikk