Chili szálak - Ördöghaj - Mexikói Cayenne

295 Ft
Ez a Kellemesen csípős Cayenne Chili-ből készített szálak kiválóan alkalmas ételek utólagos ízesítésére, díszítésére. A Cayenne borsból készül, úgy hogy a magléceket eltávolítják belőle, majd vékony csíkokra vágják.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
AFC000900
Minőségét megőrzi
2025-12-31

Közepesen csípős, mert a magvakat, magléceket eltávolították a feldolgozás során. Kíválóan alkalmag az ételek utóízesítésére és díszítésére. A Cayenne borsból, vagy inkább paprikából termesztenek a legtöbbet a világon. Szinte minden chilifajta a Cayenne-ből származik. Csípős, javasoljuk az óvatos kitapasztalását, hogy a megfelelő adagot ízlésünknek megfelelően tudjuk beállítani.

Scoville skála értéke: 9.500

Felhasználási javaslat: A majdnem készre főtt ételekhez adjuk, tálaláskor dekorálásra használjuk. Az ételek utóízesítésére kiváló.

Érdekesség, jó tudni: A csípősségét a paprikáknak a Scoville Skálán határozzák meg. 0-tól egészen 16 millióig, a kápia paprika 0 a skálán, és a tiszta capsaicin pedig a maximum, a Cayenne bors, paprika 30.000-50.000 között mozog, míg a magyar hegyes erős paprika 500-1.500 a Scoville Skálán.

További információk
Származási hely Kína
Minőségét megőrzi 2025. dec. 31.
Latin Name Capsicum annuum
Összetevők Cayenne chili szálak

Nincs kapcsolódó cikk