A Chili Paszta Fokhagymával Olajban, egy csípős, zamatos előkészített főzőpaszta, amely egyesíti a chili paprika melegét a fokhagyma zamatos gazdagságával, mindezt aromás olajban oldva. Ez az ételízesítő sok konyhában alapanyag.
A legtöbb ázsiai étekhez ezek a hozzávalók nélkülönözhetetlenek, és így egyszerű és gyors az adagolásuk.
Felhasználási javaslat:
Húsok és Zöldségek: Adj hozzá egy kanálnyi chili pasztát fokhagymával a sült krumplihoz, hogy azonnali csípősséget és extra ízt kapj. Jól párosítható zöldségekkel, tofuval, csirkével vagy marhahússal.
Páclevek: A pasztát a húsokhoz és a tofuhoz való pácokba keverjük. Nemcsak fűszerezi, csípősíti, de gazdag fokhagymás ízeket is ad az ételeinknek.
MártogatóSzósz: Keverd össze a fokhagymás chili pasztát szójaszósszal és/vagy ecettel, hogy ízletes mártogatós szószt készíts gőzölt gombócokhoz, tavaszi tekercsekhez vagy grillezett húsokhoz.
Tésztás ételek: Dobd fel a főtt tésztát fokhagymás chili pasztával, hogy gyors és ízletes tésztát készíthess. Adj hozzá főtt/sült zöldségeket, húsféléket, tofut a teljekörű egytálétel megalkotásához.
Pizza feltét: Használd a pasztát pizza feltétként a fűszeresebb/csípősebb edményért. Kiválóan párosítható olyan összetevőkkel, mint a pepperoni, az olajbogyó és a hagyma.
Levesek és Pörköltek: Fokozzd a levesek és pörköltek ízét/csípősségét egy kanál paszta hozzáadásával. Különösen jól működik levesekben, valamint fűszeres ragukban, pörköltekben, paprikásokban.
Grillezés: Grillezés előtt ecseteld be ezzel a pasztával a grillezni/sütni való húst, zöldséget, tofut.
Szendvicsek, Burgerek: Kenj ebből a pasztából a szendvics feltétekre, felvágottakra, hamburger pogácsákra.
Öntetek: Keverd a pasztát salátaöntetekbe, majonézzel keverve egyfajta tüzes tartár szószt kapsz.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 227 g |
Minőségét megőrzi | 2026. jan. 19. |
Összetevők | piros chili 70%, szójabab olaj 17%, só, fokhagyma 4,8%, víz, cukor, E260. |