Afganisztán és Észak-India rizses ételeinek ízesítési keveréke. A „Char” vagy „Chaar” szó azt jelenti: nyalni, a Masala pedig fűszerkeveréket jelent, hogy megnyaljuk-e a tíz ujjunkat ettől a keveréktől, valószínű, csak ne egy indiai utcai árustól vegyük az ételt. A keverék 4 fő hozzávalót tartalmaz, a fahéjat, a fekete kardamom magokat, a római köményt és a szegfűszeget. Szokás még kiegészíteni asafoetida-val (Ördöggyökér), amchoor-ral (szárított zöld mangó őrölve).
Felhasználási javaslat: Rizses, húsos ételek, mint pl. raguk, pörköltek, de használják még ropogtatnivalón, snack-en, salátában, gyümölcssalátában, sőt gyümölcs italokban, dzsúszokban. A húsos raguk előnyére válik, ha elkészültével felöntjük egy bögre joghurttal.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. aug. 1. |
Összetevők | fahéj, kardamom, római kömény, szegfűszeg. |