Chapati - Indiai Kenyérliszt

675 Ft
Használjon eredeti hozzávalókat az egzotikus vacsorák elkészítéséhez. Ezzel az indiai liszttel könnyű autentikus Chapati kenyereket sütni. A Chapati-t az indiaiak úgy is fogyasztják, hogy megtöltik mindenféle finomságokkal, de tunkolják is az ételt vele. Főleg hús-, és zöldség ragukhoz, pörköltekhez fogyaszthatjuk, az eredeti szokásokhoz hűen.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
HS13124-3
Minőségét megőrzi
2024-09-27

Az indiai kenyér, a Chapati, vagy Roti, a legnépszerűbb kenyérfajta Indiában. Ez az őrlés Great Taste Award kitüntetett!

Elkészítési javaslat: Szórjuk egy tálba az indiai lisztet, sózzuk, öntsünk hozzá egy evőkanálnyi olvasztott vajat, vizet, és gyúrjuk egy kemény, rugalmas masszává, és tegyük félre pihenni 15 percre. A masszának nem szabad ragadnia, formáljunk golflabda nagyságú adagokat, nyújtsuk kör alakúra, kb. 15 cm átmérőjűre. Melegítsünk elő forróra egy palacsinta sütőt, lehetőleg ragadásmenteset, és egyesével süssük ki a kenyereinket. Forgatva süssük 3-5 percig, de ne égessük meg. Ha olajat is teszünk e serpenyőbe, akkor egy másfajta kenyeret kapunk, aminek a neve: Puri.

Felhasználási javaslat: a Chapati-t az indiaiak úgy is fogyasztják, hogy megtöltik mindenféle finomságokkal, de tunkolják is az ételt vele. Főleg hús-, és zöldség ragukhoz, pörköltekhez fogyaszthatjuk, az eredeti szokásokhoz hűen. Tölthetjük mindenféle jóval,  kebab vagy  tortilla módjára is. Kitűnő pizzatészta készíthető belőle, élesztő hozzáadásával.

További információk
Származási hely Egyesült Királyság
Minőségét megőrzi 2024. szept. 27.
Összetevők búzaliszt

Nincs kapcsolódó cikk