A Chakalaka egy ételfajtának a fűszerkeveréke, vita van arról, hogy ez egy fűszerezési mód, vagy egy étel neve. Általában az ételt nevezik Chakalaka-nak. Dél-Afrika hagyományos, csípős étele, a fűszerezése szinte mindenhol azonos, tartalmaz vörös hagymát, fokhagymát, gyömbért, chilit, koriandert, fehérborsot, kurkumát, koriandert, kardamom-t, római köményt, és néha füstölt paprikát.
Felhasználási javaslat: Chakalaka, lecsószerű, vegetáriánus étel, paradicsom, bab, zöld és piros paprika hozzávalókkal. Készítik BBQ húsok mellé, raguk, pörköltek mellé, mint köret, vagy inkább, mint ízesítő szósz.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. aug. 8. |
Összetevők | hagyma, fokhagyma, só, pritamin, kurkuma, koriander, kardamom, római kömény, piri-piri chili, paradicsompor. |