Cayun fűszerkeverék (Cajun)

265 Ft
Az amerikai Luisiana államban élő, eredetileg francia anyanyelvű Cayun, vagy Cajun népcsoport jellegzetes, sajátos ízvilágát tükrözi ez a fűszerkeverék.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
FK001900
Minőségét megőrzi
2025-08-03

A francia leszármazottak alakították ezt a rusztikus főzési mód-szert, avagy a „cardienne cuisine”-t. Mindig a szezonális, helyben beszerezhető alapanyagokból, lehet hal, rák, hús, kolbász, főtt rizs, vagy szezonális zöldségek, pl. zöldpaprika, okra, szárzeller, és hagyma, mind durván szeletelve. Fűszeként pedig a fokhagymát, cayenne borsot, kakukkfüvet, oreganot, borsot, római köményt, mustármagot, és sok-sok chilit.

Felhasználási javaslat: Keverjük olajjal és ecseteljük a halat, vagy a húst sütés, grillezés közben. Keverhetjük darált húsba, fasírtnak, húsgolyónak, kolbásznak, hamburgernek. Szórjuk sült krumplira, pattogatott kukoricára. Olíva olajjal keverve finom saláta öntetet kapunk. Keverjük natúr görög joghurtba és finom mártogató szószt kapunk zöldségfalatkáknak, hamuba sült krumpli tetejére. Végül kitűnően alkalmazható száraz dörzsfűszerként a sütnivaló csirkén, halon, steak-en, csemegekukoricán.

További információk
Származási hely Magyarország
Minőségét megőrzi 2025. aug. 3.
Összetevők só, fokhagyma, paprika, kakukkfű, oregano, hagyma, bors, római kömény, mustármag, chili.

Nincs kapcsolódó cikk