A Bruschetta az olaszok klasszikus előétele. A pirított parasztkenyér fokhagymával bedörzsölve, olíva olajjal meglocsolva, sózva, majd különféle feltéttel tálalva, mint a szárított, tört, szeletelt paradicsom bazsalikomlevelekkel, mozarellasajt, Olaszország egyes régióiban tesznek még rá szalámit, sonkát, disznósajt szerűséget is. A fűszerkeverék ezt az ízvilágot hivatott felidézni.
Felhasználási javaslat: szórjuk paradicsomsalátára, vagy netán magára a Bruschettára, pirítóskenyerekre. Kacsazsíros, lilahagymás kenyéren nagyon finom. Tésztaételekre felszolgáláskor, tojásrántotta, omlett fűszerezésére, de asztali fűszernek is kiváló. Cukkiniből, tökből készült ételek, főzelékek ízesítésére nagyszerű.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. jún. 12. |
Összetevők | só, paprika pehely, paradicsom, oregano, bazsalikom, fokhagyma, chili maggal, farmermix zöldségkeverék, feketebors, római kömény, kakukkfű, petrezselyem, snidling, zeller. |