A “Rendezett Csokor” nevű francia fűszerköteg legtöbbször kakukkfüvet, babérlevelet, tárkonyt, petrezselymet tartalmaz, de variációi tartalmazhatnak még bazsalikomot, turbolyát, zellerlevelet, rozmaringot, csombort is. A Bouqet Garni Franciaország jellegzetes fűszerkeveréke. Szezonban természetesen frissen , de télen a szárított keverék is kitűnő. A friss fűszercsokrot húskötöző zsinorral átkötve tesszük az ételbe mindjárt a főzés elején, a száraz keveréket pedig beleszórva. Van, aki gézbe tekerve teszi bele az ételbe a főzés elején, majd főzés után kiveszi onnan. A Bouillabaisse fontos fűszere.
Felhasználási javaslat: A francia raguk nem maradhatnak nélküle, mint pl. a “Boeuf Bourguignon”, a “Pot au Feu”, a “Bouillabaisse” vagy az “Ossobuco”. A francia hagymaleves is ettől kapja a jellegzetes, finom ízét.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. szept. 5. |
Összetevők | petrezselyem, zellerlevél, hagyma, kakukkfű, babérlevél, majoranna, tárkony, rozmaring, |