Fenntartható módon halászott Sárgahasú Tonhalból készült hajszálvékonyra vágott, szárított halpehely. 3 féle fa keverékből, tölgy, bükk és éger, készített faforgácson füstölt a tökéletes, autentikus japán Dashi Alaplé készítéséhez.
Fenntartható módon halászott Sárgahasú Tonhalból készült hajszálvékonyra vágott, szárított halpehely, Katsuobushi. 3 féle fa keverékből, tölgy, bükk és éger, készített faforgácson füstölt a tökéletes, autentikus japán Dashi Alaplé készítéséhez.
Elkészítési javaslat: Egyszerű Dashi Alaplé:
500 ml forrásban lévő vízbe szórjunk 20 g Katsuobushi Tonhalpelyhet,
Forraljuk 30 másodpercig
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 2-3 percig
Szűrjük le, és a Dashi Alaplé elkészült
Ajánlott Erőteljesebb Dashi Alaplé:
500 ml forrásban lévő vízbe tegyünk szárított algalapot (Nori Sushi algalap csíkokra vágva, vagy Wakame), és egy pár szárított Shiitake gomba szeleteket.
Forraljuk alacsony-közepes tűzön 20 percig
tegyünk bele 20 g Katsuobushi Tonhalpelyhet, forraljuk még 30 másodpercig, majd
vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 15 percig
Szűrjük át egy tiszta, fehér konyharuhán, szűrőgézen, a maradékot is csavarjuk ki jól a konyharuhában, hogy még több íz jöjjön ki belőle.