A Biriyani Rizs Fűszerpasztával könnyedén elkészíthető az illatos, ízletes Biriyani Rizs, ami egy tipikus indiai étel. Színes, szinte bármilyen hozzávaló belefőzhető, hús, hal, rák, zöldségek, sőt előnyére válik, ha maradék húsból készítjük. A tetejét mazsolával, pörkölt mandulával díszítve, igazi ünnepi fogás.
Az illatos, ízletes Biriyani Rizs egy tipikus indiai étel. Színes, szinte bármilyen hozzávaló belefőzhető, hús, hal, rák, zöldségek, sőt előnyére válik, ha maradék húsból készítjük. A tetejét mazsolával, pörkölt mandulával díszítve, igazi ünnepi fogás.
Elkészítési javaslat: Hozzávalók: 250 g csirkehús, darabolva, 3 evőkanál natúr joghurt, 2 evőkanál olvasztott vaj, olaj vagy Ghee, 220 g Basmati Rizs, 220 ml víz, negyed kávéskanálnyi kurkuma, 85 g mazsola és mandula keverve.
Pácold a húst a joghurtban 10 percig
Hevíts vajat vagy olajat egy tapadásmentes serpenyőben közepes-magas hőfokra
Süsd a csirkehúst 1 percig, kevergetve állandóan, majd tedd félre
Ugyanabba a serpenyőbe öntsd a rizst, a vizet, a kurkumát és a Biriyani Rizs Fűszerpasztát. Kevergetve forrald fel.
Add hozzá a csirkehúst, fedd le, és főzd alacsony hőfokon 15 percig. Hagyd állni, pihenni 10 percig a fedő alatt. Keverd jól fel.