Ez a keverék nagyon hasonlít a Garam Masala-hoz, de nem készítik annyira csípősre, inkább aromásra. Főleg nyugat és észak India jellegzetes fűszerkeveréke. A fűszeradagolással vigyázni kell, mert könnyen túlfűszerezhetjük ételünket. Még az unalmasabb ételeket is kellemesen fűszeressé varázsolja. A keverés legfontosabb jellege az aromás fűszerek megfelelő aránya, egyensúlya.
Felhasználási javaslat: Zöldséges és húsos Biryanik készítéséhez. Citromlével, olíva olajjal, kombinálva használhatjuk marinádnak, pácnak húsokhoz, de még túróhoz is. A sárgarépatorta, sütőtöktorta kiváló fűszerkeveréke. A curry fogásokban is finom egy-két csipetnyi Biryani Masala. Ezt a fűszerkeveréket az indiai biriyani ételekhez használjuk elsősorban, lehet az zöldséges, húsos, vagy tengeri halas biriyani. Nagyszerű még, Oliva olajjal keverve, hús pácolására, túró és sajtok ízesítésére is. A keverék nem erős, kellemes aromájú, illatú, és így igazán élvezhető, egzotikus étel készíthető vele.
Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. szept. 17. |
Összetevők | koriander római kömény, fokhagyma, édeskömény, curry (mustármag, zeller, kurkuma), chili, babérlevél, szerecsendió, feketebors, fahéj, |