Bambusz gőzölő - 30 cm-es - 3 részes szett

11 500 Ft
Általában Wok felett szokás használni, úgy, hogy a Wok aljába öntünk 4-5 dl vizet, majd fölé helyezzük az ínyencségekkel telepakolt Gőzölőt, és hagyjuk a gőzt tenni a dolgát. De más edényre helyezve is használható, ilyenkor ügyeljünk arra, hogy az edény és a gőzölő mérete nagyjából megeggyezzen, hogy ne szökjön ki gőz oldalt, hanem haladjon át a gőzölőn.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS19324
Elérhető mennyiség
9 db

Ősidők óta használatos ételkészítési módszer a gőzölés. Általában Wok felett szokás használni, úgy, hogy a Wok aljába öntünk 4-5 dl vizet, majd fölé helyezzük az ínyencségekkel telepakolt Gőzölőt, és hagyjuk a gőzt tenni a dolgát. De más edényre helyezve is használható, ilyenkor ügyeljünk arra, hogy az edény és a gőzölő mérete nagyjából megeggyezzen, hogy ne szökjön ki gőz oldalt, hanem haladjon át a gőzölőn. Nem csak kínai gőzgombócokat, de ragacsos rizst, zöldségeket, halat, csirkehúst is gőzölve főzhetünk benne. Hal és hús esetében ajánlatos zsírpapírt helyezni az étel alá. A fonott Bambusz gőzölő előnye, hogy a keletkező gőzt átengedi a szerkezetén, és az étel nem lucskosra gőzölődik, hanem formatartó lesz. Érdemes a tálalást is ebben végezni, látványos, rusztikus és hangulatos.

A bambuszgőzölőt soha nem szabad mosószerrel mosogatni, mert a bambusz átveszi az ízét, kizárólag forró vízzel szabad leöblögetni.

További információk
Származási hely Kína
Atmero 30 cm

Nincs kapcsolódó cikk