Bambusz gőzölő - 25 cm-es - 3 részes szett

9 995 Ft
Vásároljon itt eredeti bambusz gőzölőt. Főzéskor négy-öt pohár vizet öntünk a wok-unkba, felforraljuk, s a bambuszgőzölőt úgy tesszük bele, hogy ne érjen vízhez. Ezután már csak állandó forrásban kell tartani a gőzölgő vizet, és ne emelgessük a fedőt.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS19320
Elérhető mennyiség
6 db

Ősidők óta használatos ételkészítési módszer a gőzölés. Házi használatra a 20-25 cm átmérőjű az ideális. Általában Wok felett szokás használni, úgy, hogy a Wok aljába öntünk 4-5 dl vizet, majd fölé helyezzük az ínyencségekkel telepakolt Gőzölőt, és hagyjuk a gőzt tenni a dolgát. Nem csak kínai gőzgombócokat, de ragacsos rizst, zöldségeket, halat, csirkehúst is gőzölve főzhetünk benne. Hal és hús esetében ajánlatos zsírpapírt helyezni az étel alá. A fonott Bambusz gőzölő előnye, hogy a keletkező gőzt átengedi a szerkezetén, és az étel nem lucskosra gőzölődik, hanem formatartó lesz. Érdemes a tálalást is ebben végezni, látványos, rusztikus és hangulatos.

A bambuszgőzölőt soha nem szabad mosószerrel mosogatni, mert a bambusz átveszi az ízét, kizárólag forró vízzel szabad leöblögetni.

További információk
Származási hely Kína

Nincs kapcsolódó cikk