A Balti név kivételesen arra utal, hogy a curryt miben szokták elkészíteni, nem pedig az elkészítési módra, vagy a vidékre. Egyesek szerint a Balti egy wok-szerű edény, hindu neve „Balty”, innen kapta a nevét, mások szerint egy etnikai népcsoportról, akik Baltisztánban, észak Pakisztánban élnek. Az Egyesült Királyságban nagyon elterjedt fűszerezési módszer, abban különbözik a többi Curry elkészítésétől, hogy majdnem teljesen besűrítik a levét, lassú főzéssel.
Felhasználási javaslat: Főleg csirke-, vagy más szárnyas-, nyúl-, bárányhúsok elkészítéséhez, indiai ragu (curry) főzéséhez.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. jan. 4. |
Összetevők | koriander, fokhagyma, mustármag, római kömény, fahéj, kardamom, édeskömény, görögszéna, csillagánizs, korianderlevél, nigella, chili, ánizs, babérlevél, szegfűszeg, |