A feltüntetett képek illusztrációk, a termék valós kinézete eltérhet a képen láthatótól.

Azték fűszerkeverék

257 Ft was 285 Ft

Az Aztékok fő eledele a kukorica, a bab, a paradicsom, az amarant, és különféle vadhús volt, fűszerezésben is nagyon sok volt a választásuk: chili paprika, kakaóbab, oregano, ánizs, koriander, szegfűbors, „canella” a fehér fahéj, az európaiak pedig hozták a fokhagymát és a vöröshagymát, ezek is ma már fontos ízesítői a mai Közép-Amerikai konyhában. Az azték konyha fűszerezése nagy benyomással hatott az európai konyhára, onnan származik pl. a chilipaprika, és a kakaó.

Felhasználási javaslat: Az aztékok használták kukoricából készült ételek, különféle húsok, vadhúsok, halak, főleg harcsa, gombafélék, cukkíni ízesítésére. Fontos volt még a bab ételek, valamint az amaránt ízesítése is. 

Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!

Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
FK000500
Minőségét megőrzi
2027-02-21

Az Aztékok fő eledele a kukorica, a bab, a paradicsom, az amarant, és különféle vadhús volt, fűszerezésben is nagyon sok volt a választásuk: chili paprika, kakaóbab, oregano, ánizs, koriander, szegfűbors, „canella” a fehér fahéj, az európaiak pedig hozták a fokhagymát és a vöröshagymát, ezek is ma már fontos ízesítői a mai Közép-Amerikai konyhában. Az azték konyha fűszerezése nagy benyomással hatott az európai konyhára, onnan származik pl. a chilipaprika, és a kakaó.

Felhasználási javaslat: Az aztékok használták kukoricából készült ételek, különféle húsok, vadhúsok, halak, főleg harcsa, gombafélék, cukkíni ízesítésére. Fontos volt még a bab ételek, valamint az amaránt ízesítése is. 

Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!

További információk
Származási helyMagyarország
Minőségét megőrzi2027. febr. 21.
Összetevőksó, bors, hagyma, paprika, fokhagyma, koriander, mustármag, petrezselyem, kakukkfű,

Nincs kapcsolódó cikk