Azték fűszerkeverék

285 Ft
Az azték konyha fűszerezése nagy benyomással hatott az európai konyhára, pl. chilipaprika, kakaó, stb.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
FK000500
Minőségét megőrzi
2025-08-03

Az Aztékok fő eledele a kukorica, a bab, a paradicsom, az amarant, és különféle vadhús volt, fűszerezésben is nagyon sok volt a választásuk: chili paprika, kakaóbab, oregano, ánizs, koriander, szegfűbors, „canella” a fehér fahéj, az európaiak pedig hozták a fokhagymát és a vöröshagymát, ezek is ma már fontos ízesítői a mai Közép-Amerikai konyhában. Az azték konyha fűszerezése nagy benyomással hatott az európai konyhára, onnan származik pl. a chilipaprika, és a kakaó.

Felhasználási javaslat: Az aztékok használták kukoricából készült ételek, különféle húsok, vadhúsok, halak, főleg harcsa, gombafélék, cukkíni ízesítésére. Fontos volt még a bab ételek, valamint az amaránt ízesítése is. 

Adalékanyagot, színezéket, tartósítószert nem tartalmaz!

További információk
Származási hely Magyarország
Minőségét megőrzi 2025. aug. 3.
Összetevők só, bors, hagyma, paprika, fokhagyma, koriander, mustármag, petrezselyem, kakukkfű,

Nincs kapcsolódó cikk