Arab hétfűszer keverék

280 Ft
Az arab hétfűszer a grillezéshez, a hús előzetes bedörzsöléséhez, olajjal keverve kiváló, de húsgolyó készítéséhez az arab világban nélkülözhetetlen.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
FK000400
Minőségét megőrzi
2026-05-15

Marokkótól Pakisztánig használják ezt az általános, mindennapi fűszerkeveréket, a Baharatot. Az íze viszont nem mindennapi: mély, meleg, illatos, nem mindig csípős, nagyon kellemes, hangulatjavító fűszerkeverék. Ha nincs módunkban beszerezni egy több száz éves családi keverési receptet, elégedjünk meg a megvásárolható keverékkel, amely tartalmaz: feketeborsot, paprikát, római köményt, koriandert, szegfűborsot, szerecsendiót, fahéjat és kardamom-t. A törökök mindig adnak hozzá jó csípős Aleppo chilit, paprika helyett.

Felhasználási javaslat: A húst jól dörzsöljük be ezzel a keverékkel, mielőtt ragut készítenénk belőle, vagy ha roston sütnénk, grilleznénk, akkor olíva olajjal keverve képezzünk egy olajos dörzsfűszert. Ha párolt zöldséges ételt készítünk belőle, akkor pároljuk együtt a zöldségekkel. Sütés közben a halra szórva meglepően finom ízt ad.

Tartósítószert, szinezéket és adalékanyagokat nem tartalmaz.

További információk
Származási hely Magyarország
Minőségét megőrzi 2026. máj. 15.
Összetevők feketebors, római kömény, paprika, koriander, szegfűbors, fahéj, kardamom.

Nincs kapcsolódó cikk