Annatto por - a természetes piros ételszínezék

10 g
495 Ft
Az Annatto magok őrlésével készített természetes ételszínezék a vörös-narancssárga ételek színének erősítésére, vagy teljes színezésére használt por. A természetes Karotinok által képződött vöröses szín mellé ízek is társulnak, amelyeket úgy lehetne leírni, mint: kissé borsos, egy kis csipetnyi szerecsendióval vegyítve, mogyorós, édes és borsos.
Elérhetőség: Nincs raktáron
Cikkszám
HS16505
Minőségét megőrzi
2025-04-19
Elérhető mennyiség
0 db

Az Annatto magok őrlésével készített természetes ételszínezék a vörös-narancssárga ételek színének erősítésére, vagy teljes színezésére használt por. A természetes Karotinok által képződött vöröses szín mellé ízek is társulnak, amelyeket úgy lehetne leírni, mint: kissé borsos, egy kis csipetnyi szerecsendióval vegyítve, mogyorós, édes és borsos. Az élelmiszeripar nagyban használja a vöröses ételek színezésére.

Felhasználási javaslat: A természetes vörös-narancssárga Annatto magokból őrölt ételszínezéket használhatjuk sajtok színezésére, az angol Gloucester, Cheshire, Red Leicester és a híres Cheddar sajtok is ezzel a színezékkel nyerik el kellemes narancssárga színüket. Színezhetünk vele szinte mindenféle ételt, kolbászt, mustárt, süteményeket, kekszeket. A sáfrány helyettesítője is lehet, pl. a Paella-ban. 

További információk
Származási hely Fülöp-szigetek
Töltő súly 10 g
Minőségét megőrzi 2025. ápr. 19.
Összetevők Annatto mag őrölve 73%, kukorica keményítő.

Kapcsolódó blog cikkek