Andalúziai fűszersó

250 Ft
Az andalúz-spanyol karakteres konyha nélkülözhetetlen ízesítője. Használjuk sültet, zöldségfogások, halak, nyársonsültek, grillhúsok ízesítésére.
Elérhetőség: Rendelhető
Csak %1 maradt
Cikkszám
FS000000
Minőségét megőrzi
2025-04-26

Az andalúz fűszerkeverékeket két meghatározó hatás érte, egyrészt az arab/mór, másrészt a Dél-Európai, mediterrán íz világ alakította. Mindennapi a „pinchos” fogyasztása, ami egy grillezett saslikszerű húsos falatka, megha- tározó fűszerezéssel. A hidegen tálalt Gaspacho levest is így fűszerezik. Fő hozzávalók: paprika (gyakran füstölt), bors, gyömbér, mustármag, fohagyma, ánizs, római kömény, só, koriander, oregano, babér és nem hiányozhat a sáfrány sem.

Felhasználási javaslat: Grillezett, roston sült és sült húsok fűszerezésére, mindenféle húsos-zöldséges raguk, levesek ízesí- tésére. Kolbászok, több paprikával kiegészítve, húsgolyók (pilotas), gyökérzöldségek, csicseribor- sós fogások, tojásételek, bárány-, kecske-, sertés- és szárnyas húsból készült ételek ízesítésére.

További információk
Származási hely Magyarország
Minőségét megőrzi 2025. ápr. 26.
Összetevők só, paprika, karotta, bors, cukor, gyömbér, mustár, fűszer,

Nincs kapcsolódó cikk