Ancho - Szárított Poblano Chili - Enyhén Csípős

995 Ft
Illata visszafogott, aromái a csokoládéra, az aszalt szilvára, az erdei gyümölcsökre és az édesgyökérre emlékeztetnek. Eredeti hazájában, Mexikóban széles körben használják mind nyers, mind szárított formában.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
AFC000000
Minőségét megőrzi
2025-03-31

Egy tömzsi, széles formájú chilifajta, nyersen Poblano a neve, szárítva pedig Ancho. Nem túl erős, éretten 5-15 cm hosszú, vastag falú, mélyvörös színű paprika. Eredeti hazájában, Mexikóban széles körben használják mind nyers, mind szárított formában. Illata visszafogott, aromái a csokoládéra, az aszalt szilvára, az erdei gyümölcsökre és az édesgyökérre emlékeztetnek. Segít testünknek a zsír lebontásában, ezért egy kis fogyasztó hatása is van.

Felhasználási javaslat: felhasználás előtt töröljük meg a chilit, a szárát és a magjait távolítsuk el. Pirítsuk meg szárazon egy serpenyőben, kezdjük ezzel a főzést, sütést. Amikor érezzük az aromák felszabadulását, tegyük forró vízbe 15 percre, majd a megpuhult chilit turmixoljuk össze. Az eredmény egy sokoldalúan felhasználható chilipüré. Tegyük ételbe, főtt/sült/grillezett húsok mellé mártogató szósznak. Felhasználható még áztatás nélkül is, de ekkor érdemes vékony csíkokra vágva használni.

Scoville skála értéke: 1-2.000

Érdekesség, jó tudni: A csípősségét a paprikáknak a Scoville Skálán határozzák meg. 0-tól egészen 16 millióig, a kápia paprika 0 a skálán, és a tiszta capsaicin pedig a maximum, a magyar hegyes erős paprika 500-1.500 a Scoville Skálán. 

További információk
Származási hely Mexikó
Minőségét megőrzi 2025. márc. 31.
Összetevők Poblano/Ancho chili

Nincs kapcsolódó cikk