A "Kang Som" Thai leves narancssárga színét jelenti a "Som", ez az egyedülálló édes-savanyú könnyű leves oly jellemző ízében, illatában Thaiföldre. Ez a leves nem kókusztej alapú, mint a legtöbb thaiföldi leves, a Bangkokiak nagyon szeretik ezt a, kivételesen édesvízi halakból, vagy rákokból készített levest. Aki egyszer kóstolta, az egyetért velük. Szerencsére nálunk van bőven édesvizi hal, próbáljuk ki pl. harcsából, kecsegéből, vagy más fehérhúsú halból.
Nem tartalmaz Ízfokozót, tartósítószert vagy mesterséges színezéket!
Elkészítési javaslat: 250 g főtt hal-, vagy garnélaráknak a feléhez keverjük a tasak tartalmát. Forraljunk fel 480 ml vizet. Adjuk hozzá a bekevert halat/rákot, és forraljuk újból fel. Tegyük hozzá a megmaradt halat/rákot, a zöldségeket (mint pl. káposzta, ceruzabab, tetszés szerinti, stb), és ismét forraljuk fel. Halszósszal ízesítsük, főtt rizzsel tálaljuk.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 50 g |
Minőségét megőrzi | 2026. márc. 14. |
Összetevők | salotta hagyma, chili, só, garnéla rák paszta (garnéla rák, só), szárított garnéla rák, savszabályzó: E296 (almasav), kínai gyömbér (alpinum officinarum). |