A Tikka Masala India talán legismertebb étele, vagyis fűszerezési módszere, hiszen mindenféle húsokra, zöldségekre használják, főleg Észak-Indiában. Ezzel a keverékkel, joghurttal keverve bármely húst pácolhatunk. Ezzel a szósszal az eredeti indiai ízeket tudjuk konyhánkba varázsolni. Közepesen csípős.
Nem tartalmaz mesterséges színezéket, adalékanyagot, vagy tartósítószert!
Elkészítési javaslat:
8 személyre elegendő adag
Hevíts olajat egy serpenyőben, add hozzá a hagymát, dinszteld üvegesre.
Öntsd bele a Patak's Tikka Masala Fűszerpasztát, 1 dl vizet, fokhagymát, gyömbért. Kevergetve főzd, sűrítsd a szószt.
Add hozzá a csirkehúst, főzd addig, amíg megpuhul.
Add hozzá a paradicsomot, 1 dl vizet, és főzd fedő nélkül 10 percig.
Adj hozzá tejfölt, tejszínt vagy joghurtot, és cukrot (ízlés szerint)
Főzd még 5 percig, kevergetve
Díszítsd friss koriander zölddel, vagy petrezselyem zölddel.