A Shiitake gomba, egy fán élő, a kínai orvoslásban évezredek óta használt gomba, a gyógyító tulajdonságai miatt. Természetesen a Culináris értékei is kimagaslóak, nagyon finom, gyakran használt gombafajta a Dél-kelet Ázsiai konyhákban. A 85 gramm szárított gomba, 550-650 gramm friss gombának felel meg.
gazdag A, B, B12, C és D vitaminokban
gazdag ásványi anyagokban, vas, kálium, kalcium, magnézium, mangán, szelén, niacin
Magas az élelmi rost, aminosav és fehérje tartalma
A lentinan tartalma az immunrendszert erősíti, rákellenes hatású
Az eritaddenin tartalma csökkenteni képes a koleszterinszintet
Elkészítési javaslat: Ne fogyasszuk nyersen! Áztasd a gombát 80 C fokos vízben legalább 10 percig, majd leszűrve, friss folyó víz alatt jól átmosva fogyasszuk.