Gordon Ramsey's forralt bor receptje

Magyarország Anglia USA Svédország Oroszország Norvégia Németország Olaszország Hollandia Franciaország Finnország Dánia Kanada Belgium Ausztrália Személyek száma 8-10 fő Elkészítési idő 10 perc Nehézség könnyű
Gordon Ramsey's forralt bor receptje

:

Gordon az összes fűszert becsavarja egy sajtkészítéshez használt szövetbe, de enélkül is simán nekiállhatunk, legfeljebb rendes szűrőn áteresztjük a nedűt, ha elkészültünk.

A fűszeres batyu mehet a felmelegített borba, majd kapjunk elő, és hámozzunk meg egy narancsot! Vágjuk cikkelyekre, és tegyük az edénybe ezeket és a héját is!

Egy teáskanál barna cukor is kerüljön bele!

Itt jön egy trükk: Gordon egy teáskanálnyi frissen reszelt gyömbért is a lábasba helyezett.
Ezek után négy–öt percig melegítsük a bort, de ne forraljuk fel, mert akkor eltűnik belőle az alkohol, ami a forraltbor-készítés Mohácsát jelentené.

Ramsay ráadásként diókat, mogyorót, mandulát pirít, megsózza, és őrölt cayenne borsot és pirospaprikát is szór rá (az övé pimiento fajtából készült, ami egy édesebb fajta, nekünk jó lesz a szegedi vagy kalocsai is).

A diókat felmelegíti, és végül egy kis friss rozmaringot is szór rájuk. Ezt a pikáns rágcsálnivalót eszegeti a kiváló téli ital mellé.

:

Fűszerbatyu:

1 liter vörösbor
1 e.k. zöld kardamom
1 e.k. egész szegfűszeg
1 e.k. egész csillagánizs
1 db citromnád, thaiföldi
3 db egész fahéjrúd
1 db narancs
1 cm hosszú friss gyömbér reszelve, vagy
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 e.k. mogyoró
1 e.k. mandula
1 t.k. cayenne bors
1 t.k. édesnemes pirospaprika
1 ág friss rozmaring
1 e.k. dió