Földiepres Puding Chia maggal
4 fő
30 perc
könnyű
:
Egészen mostanáig nem tudtam mi az a Chia mag, és főleg azt nem mire való, miért kellene ezt nekem fogyasztani. Aztán utána olvastam. Ezt találtam:
• magas az Omega 3 zsírsav tartalma (15 g Chia mag annyi Omega 3 zsírsavat tartalmaz, mint 250 g lazac) • növényi termék, így koleszterinmentes • gazdag oldhatatlan (több mint 30%) és oldódó (5-6%) rostokban egyaránt • telített zsírsav tartalma nagyon alacsony • proteinben gazdag, és a 8 esszenciális aminosav mellett további aminosavakat is tartalmaz • kiváló antioxidáns forrás, még az áfonyánál is több antioxidánst tartalmaz • magas ásványi anyag tartalma van: kálcium, magnézium, vas, cink, A és B vitaminok, réz, kálium • felhasználása széleskörű lehetőségeket kínál a mindennapi egészséges táplálkozásban • könnyen emészthető
Most egy finom, üdítő, élvezetes finomságot mutatok, mind a fenti jótékony hatásokkal kombinálva:
Elkészítése:
- Egy közepes tálban keverd össze a mandulatejet, a görög joghurtot, a nyírfacukrot, a vanília rúd kikapart magjait, a sót mindaddig, amíg selymes állagú krémszerű alapot kapunk. Keverd bele a Chia magokat, és hagyd állni 30 percig. Ha a magok az aljára ültek, keverd újra, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
- Másnap, tedd a földieper darabokat egy tálba és szórj rá nyírfacukrot, majd a mandulapelyheket is.
- Oszd fel a pudingot 4, általad választott edénybe, szórd rá a földiepres mixet a tetejére és kínáld a szeretteidet, vagy a vendégeidet velük.
Megjegyzés: földieper helyett kitűnő még cseresznyével, áfonyával, ribizlivel, málnával is.
Forrás: veryculinary.com
:
Chia mag Puding Földieperrel: 2,5 dl mandulatej 1 szál Bourbon Vanília rúd 1 natúr görög joghurt 1 evőkanál Xilit nyírfacukor 1 csipet fehér Himalaya só 50 g Chia mag 100 g földieper, negyedelve 50 g mandulapehely, ha lehet pirított
|