Tom Kha, Thai leves egyszerűen3-4 fő 60 perc könnyű:A Tom Kha egy hagyományos Thai leves, élvezzük akár egy homokos tengerparton, vagy egy hűvös téli estén a kanapéra kuporodva. A kókusztej fantasztikus leves hozzávaló, szinte bármilyen levesben el tudom képzelni, de ha kiegészítem gyömbérrel, chilivel, fokhagymával, hát akkor mennyei. Ez a recept nagyszerűen egyszerű, még úgy is könnyen elkészítheted, hogy délután ötkor érsz haza fáradtan, és fél hétre kész a vacsi. Na, akkor vágj bele:
Jó étvágyat! :A leves: 400 ml kókusztej400-600 ml csirkehús leves (kockából?) 1 teáskanál barna nádcukor 2 db (40 g) thai citromnád (van aki citromfűnek hívja, pedig az egészen más) 1 lilahagyma 2 fehérrépa, hámozva, Julienne-re vágva 2 db chili paprika, ha túl erős, ereket, magokat ki! 1 lapos evőkanál őrölt gyömbér 3 db kaffir lime levél, ha nincs akkor friss citromfa levél is megteszi Darabos hozzávalók: 500-600 g kicsontozott csirkecomb, vagy az unalmasabb csirkemell100 g gomba, pl. barna champignon 3 evőkanál halszósz ½ konzerv bébi kukorica (vagy kukoricaszemek) 1 evőkanál citromlé 1 kis marék petrezselyem zöldje (vagy koriander) 100 g félbevágott koktélparadicsom |