„Kadai” Gomba Masala
4 felnőtt
60 perc
könnyű
:
Ez az étel a Punjab-i éttermek egyik fő fogása. Nem kell hozzá sok hozzávaló, na és ráadásul még vega is! Mindig jól jön egy kis kalóriacsökkentés. Iccu neki, főzzük meg gyorsan!
- Mosd meg a gombát, és szeleteld fel vékony szeletekre. Vágd fel a paprikákat is, és tedd félre ezeket.
- Hevíts olajat és vajat egy serpenyőben/wokban, dobd bele a garam masala-t, és amikor sercegni kezd, szórd bele a hagymát, a paprikákat, a szárított, tört görögszéna leveleket, és dinszteld üvegesre.
- Mikor barnulni kezd, add hozzá a gyömbér/fokhagyma pasztát (vagy a port), majd a tört paradicsomot is. Hagyd főni 5 percig alacsony hőfokon mindaddig, míg krémes állaga lesz.
- Most add hozzá a kurkumát, a piros chili port, a koriandert, és a sót. Önts hozzá vizet és főzd rövid ideig.
- Add hozzá a Masala keveréket, és a mozsárban összetört Kesudiót. Főzd, amíg az olaj elválik a tetején.
- Most már a Masala főtt, hozzáadhatod az aprított zöldségeket, és főzd még 2 percig, de ne tovább, mert akkor jó, ha a zöldségek kicsit ropogósak, „al dente” módra. Így lesz még a színe is friss, kívánatos.
- Végül öntsd bele a tejszínt, de lehet az tejföl is, ízlés kérdése, egy-két perces keverés mellett elkészül.
- Tálald Basmati rizzsel, és egy két karika friss lilahagymaszelettel.
Jó étvágyat!
forrás: spiceindiaonline.com
:
Kadai Gomba: 1 teáskanál Garam Masala fűszerkeverék 300 g gomba, tetszőleges fajta 1 db zöld kaliforniai paprika 1 db piros kaliforniai paprika 1 db vöröshagyma 100 g friss paradicsom 1 evőkanál gyömbér/fokhagyma krém 3-4 db szárított görögszéna levél ½ teáskanál őrölt chili 2 teáskanál őrölt koriander ½ teáskanál őrölt kurkuma 1,5 teáskanál feketesó, himalájai 2 evőkanál földimogyoróolaj 1 evőkanál vaj 1 dl tejszín vagy tejföl 10 szem kesudió
|