Garnélarák Tikka Masala
4 fő
20 perc
könnyű
:
Azt szeretem a wokozásban, hogy 15 perc alatt elkészül minden, és már lehet is enni. Volt a mélyhűtőben egy korábban vásárolt főtt garnélarák (a pernehajderek annyi vizet fagyasztottak rá, mint maga a garnéla, tehát a 250 g-ból maradt 120 g, ezt nem ellenőrzi a fogyasztóvédelem?) No, de így is finom lett, csípős, de nem annyira, mert az előírt mennyiség felét tettem csak bele, a leírásban már ez a fél adag szerepel, ha csípőssebre vágysz, tegyél bele többet a chiliből.
Készítése:
- Olvaszd le a garnéláról a felesleges ráfagyott vizet, de ha be tudsz szerezni friss, előhűtött garnélát, akkor még finomabb lesz.
- A wokba/serpenyőbe tégy mogyoróolajat, hevítsd fel, dobd bele a hagymát és fonnyaszd meg. Add hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a chilit, és pörköld egy picit. Szórd bele az összekevert fűszereket, keverd jól össze, és öntsd fel kókusztejjel. Öntsd bele a paradicsompürét is.
- Öntsd bele a garnéla rákokat, és főzd kevergetve 1-2 percig, amíg az ízek összeérnek.
- Tálald jó minőségű Basmati rizzsel, és szórj rá korianderzöldjét.
Jó étvágyat!
:
Garnéla Tikka Masala: 250 g fagyasztott garnéla rák 3-4 evőkanál mogyoróolaj 400 ml kókusztej 100 ml paradicsompüré 1-2 szál újhagyma, karikázva 4-5 gerezd fokhagyma, szeletelve, vagy 1 evőkanál fokhagymagranulátum 1-2 cm gyömbér reszelve, vagy 1 teáskanál őrölt gyömbér 1 mokkáskanál chili pehely 1 mokkáskanál indiai ötfűszer keverék 1 mokkáskanál Garam Masala fűszerkeverék 1 mokkáskanál szárított korianderlevél 1 mokkáskanál kurkuma 1 evőkanál osztrigaszósz 1 csipet Himalája só 1 csipet őrölt feketebors
|