Chilis-Gyömbéres Batátakrémleves (Édesburgonya)

Indonézia USA Mexikó Brazília Argentína Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 35 perc Nehézség könnyű
Chilis-Gyömbéres Batátakrémleves (Édesburgonya)

:

Beugrottam az egyik külföldi élelmiszer lánc üzletébe pár dologért, és éppen akciózták az édesburgonyát (nem szeretem ezt a nevet, inkább a Batáta nevet használom), és vettem egy fél kilót. Ezt a levest csináltuk belőle. Aki még nem ismeri a Batátát, annak ezt ajánlom elkészíteni, örökre rabja lesz. A harmadik tányér már alig fért belém, de nem tudtam abbahagyni. Szédületesen finom!

Így készítsd:

  • Aprítsd fel a hagymát, hámozd meg a Batátát, kockázd fel.
  • Vajon futtasd meg a hagymát a csili pelyhet, és öntsd fel 1 liter vízzel.
  • Tedd hozzá a Batátát, sózd, add hozzá a gyömbért, és főzd fedő alatt 15-20 percet, amíg megpuhul.
  • Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt, és a szójaszószt (só helyett), és turmixold össze. 
  • Tedd vissza a tűzre, és rottyints egyet rajta
  • Kész!
  • Tálald friss vagy szárított turbolyával, úgy tapasztaltam, hogy ez illik ízben hozzá.

Jó étvágyat!

:

Batátakrémleves:

500 gr Batáta (édesburgonya)
1 nagy vöröshagyma
1/2 tk chili pehely
30 g vaj
1 cm hosszú friss gyömbér, vagy
1 tk őrölt gyömbér
1,5 dl tejszín
1 ek szójaszósz
1 csipet turbolya