Ragadós oyster szószos csirke

Kína Személyek száma 4 Elkészítési idő 60 perc Nehézség közepes
Ragadós oyster szószos csirke

:

A csirke intenzív umami ízvilággal van átitatva, köszönhetően az oyster szósznak és a kínai aromás alapnak (hagyma - vagyis újhagyma, gyömbér és fokhagyma), így egy luxus, ugyanakkor egyszerű csirkés étel készül, ragadós mártással.

 

Az étel hamar a kedvenced lesz neked, a családodnak és a barátaidnak.

 

Elkészítés

 

  1. Mossd meg a csirkét, és távolítsd el a felesleges zsírt. A recept egész csirkecombokat használ, de ha könnyebb kezelhetőséget szeretnél a wokban, akkor vághatod őket combokra és combtövekre.
  2. Melegítsd fel az olajat a wokban vagy egy nagy serpenyőben erős lángon, terítsd szét az olajat, hogy bevonja az edény alját. Helyezd óvatosan a csirkét a bőrrel lefelé a serpenyőbe, és süssük körülbelül 3 percig, vagy amíg aranybarnára sül.
  3. Ezután fordítsd meg a csirkét, és add hozzá a gyömbérszeleteket. Hagyd körülbelül 1-2 percig főni és karamellizálódni az olajban.
  4. Következő lépésként adjuk hozzá a fokhagymaszeleteket és az újhagyma fehér részét. Hagyd pirulni az olajban egy percig. Használj egy fém spatulát, hogy meggyőződj róla, hogy a csirke nem ragadt a wokhoz, de légy óvatos, nehogy eltörje a csirkék bőrét.
  5. Add hozzá a Shaoxing bort, és hagyd főzni további 1-2 percig. Majd tedd hozzá a csirke alaplevet, szójaszószt, oyster szószt, fehér borsot és szezámolajat. Keverd össze, majd forrald fel. Csökkentsd a hőt, és lassú lángon főzd. Fedd le, és hagyd főni 15 percig.
  6. Használj fogót vagy evőpálcikákat a csirkecombok megfordításához, főzd további 15 percig. A serpenyőben kell lennie elég mártásnak, de ha száraznak tűnik, adj hozzá egy kis csirkelevet.
  7. Ezután vedd le a fedőt a serpenyőről, és add hozzá az újhagyma zöld részét. Ha sűrűbbre szeretnéd, növeld a hőt a mártás sűrítéséhez.
  8. Tálald melegen. Párolt bok choy vagy fokhagymás brokkoli kiváló választások mellé.

 

Jó étvágyat!

 

Forrás: https://thewoksoflife.com/oyster-sauce-chicken/

:

4 csirke comb
30 ml olaj
4 szelet friss gyömbér
3 gerezd fokhagyma
3 újhagyma (a fehér és zöld részek elkülönítve)
60 ml Shaoxing bor
475 ml csirke alaplé
30 ml szójaszósz
45 ml oyster szósz
¼ teáskanál őrölt fehér bors
½ teáskanál szezámolaj