Jéghideg Matcha Latte

Személyek száma 1 Elkészítési idő 5 perc Nehézség könnyű
Jéghideg Matcha Latte

:

A Jéghideg Matcha Latte néhány perc alatt elkészül, de egésznap energiát ad neked. Ez a krémes és frissítő ital zöld tea porral van megtöltve, amely tele van antioxidánsokkal is. Tanuld meg otthon elkészíteni ezt a jeges italt, amely jobban fog ízleni, mint a Starbucks-os.

 

Elkészítés

 

A Szirup Elkészítése

 

Ha még nem készítettél szirupot, kövesd ezt a receptet: Helyezz 100 g cukrot és 120 ml vizet egy lábasba. Melegítsd közepes lángon, és kevergesd, amíg a cukor teljesen feloldódik. Vedd le a tűzről, majd hagyd teljesen kihűlni. Töltsd át egy légmentesen zárható tárolóedénybe. A szirup akár 1 hónapig is eláll a hűtőszekrényben.

 

A Jéghideg Matcha Latte Elkészítése

 

Egy magas pohárba, tegyél 120 g jégkockát és 180 ml tejet.

Ha édesíteni szeretnéd az italodat, adj hozzá 1-2 evőkanál Házi Szirupot vagy más édesítőt a választásod szerint. Tedd félre.

Egy tálba tegyél 3 g matcha port és 30 ml forró vizet (80ºC). Opcionálisan leszitálhatod a matchát, hogy eltávolítsd az esetleges csomókat. Tipp: Miért forró víz? A matcha nem oldódik jól hideg vízben.

Használj bambusz habverőt vagy lapos habverőt, és keverd egy W betűt rajzolva, amíg nincs benne csomó, körülbelül 20 másodpercig. A matchának simának és kissé habosnak kell lennie. Ezután öntsd a matcha keveréket a jéggel teli tejpohárba.

 

Kevered össze és már fogyaszthatod is.

 

Forrás:  https://www.justonecookbook.com/iced-green-tea-latte/

:

Az Házi Sziruphoz (a cukor-víz arány 1:1):

100 g cukor
120 ml víz

A Latte-hoz:

120 g jégkocka
180 ml tej (vagy mandulatej)
1-2 evőkanál Házi Szirup
3 g matcha (zöld tea por)
30 ml forró víz (80ºC)