Hawaii Húsgolyó

USA Személyek száma 4 személy Elkészítési idő 60 perc Nehézség könnyű
Hawaii Húsgolyó

:

Jó lenne Hawaiiba lenni egy rövid időre, de ha már itt ragadtunk, legalább az ízét kóstolgassuk. Hát igen, megint húsgolyó, nem tehetek róla, ez az egyik nagy kedvenc. 

Így készítsd:

  • Keverd össze a húst, a kekszet, a hagymát, a tojást, a sót, az őrölt gyömbért és a tejet egy keverőtálban, vajlingban. Formálj pinponglabda  nagyságú golyókat belőle.
  • Hevíts olajat egy serpenyőben. Süsd meg a golyókat egyenletesen, rázogatva, barnára. Tedd félre, tartsd melegen.
  • Keverd össze a keményítőt és a cukrot egy kis tálban, Öntsd hozzá az ananász leöntött levét, az ecetet és a szója szószt. Keverd simára, és öntsd bele a serpenyőbe. Főzd, sűrítsd.
  • Tedd bele a félretett húsgolyókat, az ananászdarabkákat, az aprított zöldpaprikát, és még egyszer melegítsd át.
  • Tálald Pandam Illatos rizzsel. 

Jó étvágyat!

forrás: Yummy Healty Easy Recipes  

:

Húsgolyó:

750 g sovány, darált marhahús
200 g Graham lisztből készült keksz, összetörve
2 db kisebb vöröshagyma, aprítva
1 tojás
1 ½ tk himalájai só
¼ tk őrölt gyömbér
1 dl tej
1 ek Oliva olaj
75 g barna nádcukor
2 ek kukoricakeményítő
1 konzerv ananászdarabkák
1 ek rizsecet
2 ek világos szójaszósz
½ paprika, (kápia, zöld, vagy ami van kéznél), aprítva
250 gr Illatos Pandam rizs