Bo Kho

Vietnam Személyek száma 8 Elkészítési idő 3 óra Nehézség közepes
Bo Kho

:

A Bo Kho egy fűszeres és ízletes vietnami marhapörkölt, amely egy rendkívül látványos tál tésztás levest eredményez. A Bho Kho egy kellemes változatosság a szokásos phohoz képest.

 

Elkészítés

 

  1. Először pácoljuk be a marhahúst. Keverjük össze a húst a fokhagymával, gyömbérrel, halszósszal, ötfűszerporral és barna cukorral, hogy minden darab egyenletesen bevonódjon. 
  2. Pácoljuk 30 percig.
  3. Ezután hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy nagy fazékban erős tűzön. 
  4. Adjuk hozzá a citromfüvet a szálakban, és hagyjuk, hogy az olajba átvegyék az ízüket 1 percig. 
  5. Ezután adjuk hozzá az apróra aprított citromfüvet és fokhagymát. Főzzük 2 percig.
  6. Adjuk hozzá a hagymát, és főzzük, amíg áttetszővé válik. Ezt követően tegyük az összes marhahúst a fazékba, és minden oldalról egyenletesen pirítsuk meg. Adjuk hozzá a paradicsompürét.
  7. Keverjük össze és főzzük fedetlenül 5 percig. Adjuk hozzá a vizet, a kókuszvizet, a csillagánizst, az őrölt fekete borsot, a chiliport, az annatto-t és a pirospaprikát.
  8. Hozzuk forrásba a keveréket, csökkentsük a hőt közepesre, és főzzük lefedve 1 órán át.
  9. Miután eltelt egy óra, adjuk hozzá a sárgarépát, a sót, a szójaszószt és a chiliszószt. Főzzük további 40 percig.
  10. Tálaláshoz távolítsuk el a nagy citromfüvet és az összes csillagánizsot, amit ki tudunk halászni. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, helyezzük tálakba, és merítsük rá a levest.
  11. Díszítsük friss korianderrel, thai bazsalikommal és nyers hagymával, és tálaljuk oldalán néhány lime szelettel.

 

Jó étvágyat!

 

Forrás: https://thewoksoflife.com/bo-kho-spicy-vietnamese-beef-stew/

:

A MARHÁHOZ::

1kg csont nélküli marhahús (1½ hüvelykes darabokra vágva)
2 gerezd fokhagyma (finomra aprítva)
3 evőkanál gyömbér (finomra aprítva)
75 ml halszósz
2½ teáskanál ötfűszerpor
1½ teáskanál barna cukor

A PÖRKÖLT TÖBBI HOZZÁVALÓJA::

45 ml olaj
1 szál citromnád (3 hüvelykes darabokra vágva, a kemény részek eltávolítása után)
10 g citromfű
8 gerezd fokhagyma (finomra aprítva)
1 hagyma (vékonyra szeletelve)
55 g paradicsom püré
2l víz
500 ml tiszta kókuszvíz
2 csillagánizs
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál chili por
1 teáskanál őrölt annatto
1 evőkanál pirospaprika
8 nagy sárgarépa (meghámozva, 1½ hüvelykes darabokra szélesen vágva)
1 teáskanál só
45 ml szójaszósz
45 ml chiliszósz (ízlés szerint)
széles rizstészta vagy tojástészta
¼ csésze durvára vágott friss koriander levelek
1/2 csésze thai bazsalikom levelek és lime szeletek
1/2 csésze vékonyan szeletelt nyers hagyma