Vegán hangyák egy fára kúsznak

Kína Személyek száma 4 Elkészítési idő 30 perc Nehézség könnyű
Vegán hangyák egy fára kúsznak

:

A hagyományos "Ants Climbing a Tree" (蚂蚁上树 - mǎyǐ shàng shù) étel üvegtésztából készül egy ízletes, fűszeres szósszal, darált sertéshússal és újhagymával. A hosszú tésztagyöngyök a "fa" szerepét töltik be, míg a sertéshús darabkák a "hangyák", és a zöld újhagymák a fa leveleit jelképezik.

 

Ki gondolta volna, hogy ez a játékos szichuani étel ennyire népszerűvé válik? A könnyű elkészítésnek és a gluténmentes üvegtésztának is köszönhető.

 

Íme, hogyan készíthetsz egy vegán és vegetáriánus változatot a kedvelt kínai ételből - a csípős "Ants Climbing a Tree" (蚂蚁上树 - mǎyǐ shàng shù) Szecsuán tartományból!

 

Elkészítés

 

Áztasd a száraz mungóbab tésztát vízben 10 percig. Ezt megteheted, miközben elkészíted a többi hozzávalót. Szűrd le és tedd félre.

 

Forrósíts fel egy wokot magas hőfokon, amíg épp csak elkezd füstölni. Csökkentsd a hőfokot alacsonyra, majd add hozzá az olajat és a felaprított gyömbért. Süssd a gyömbért 30 másodperctől 1 percig, figyelve arra, hogy ne égjen meg.

 

Növeld a hőfokot magasra, majd tedd hozzá a tofut. Gyorsan terítsd el a tofut egyetlen rétegben a wokban, és hagyd, hogy megbarnuljon. Ne kevergesd a tofut, amíg egy kérget nem képez és el nem válik a wok felületétől. Amint az egyik oldala aranybarna lesz, pirítsd meg a tofu kockákat, amíg az összes oldaluk aranybarna és átjárta őket a gyömbér íze.

 

Add hozzá a fokhagymát, és főzd tovább 30 másodpercig. Ezután hozz létre egy teret a wok közepén. Tedd hozzá a csípős babaszószt és pirítsd meg további 30 másodpercig.

 

Adj hozzá a levest (vagy vizet és gomba port), chili olajat, cukrot, világos szójaszószt és sötét szójaszószt. Hozd minden össze forrásig.

 

Miután felforrt, add hozzá az üvegtésztát és az újhagymát. Keverd össze mindent 1-2 percig. Kezdetben leveses állaga lesz, de pár perc után a tészta nagyrészt felszívja a folyadékot. 

 

Jó étvágyat!

 

Forrás: https://thewoksoflife.com/vegan-ants-climbing-a-tree/?utm_source=The+Woks+Of+Life+Subscriber+List&utm_campaign=ea5496f78e-EMAIL_CAMPAIGN_8.5.23_VeganAntsClimbingTree&utm_medium=email&utm_term=0_02de1ed282-ea5496f78e-138481233#recipe

:

Hozzávalók:

150 g száraz mungóbab üvegtészta
30 ml olaj
1 evőkanál gyömbér (felaprítva)
250 g szilárd tofu (finoman kockázva)
1 nagy gerezd fokhagyma (felaprítva)
1 evőkanál csípős babszósz (la doubanjiang)
470 ml Ázsiai zöldségleves
1 evőkanál sótlan chiliolaj
1 teáskanál cukor
2 teáskanál világos szójaszósz
1 teáskanál sötét szójaszósz
20 g újhagyma (felaprítva)