Grillezett mexikói utcai kukorica

Mexikó Személyek száma 4 Elkészítési idő 45 Nehézség könnyű
Grillezett mexikói utcai kukorica

:

A grillen megpirított kukorica csövek klasszikus mexikói utcai étel, amelyet egy fűszeres és krémes chili, fokhagyma és Cotija sajttal fűszerezett szósszal kennek meg - ez a legjobb módja annak, hogy tálald a kukoricát, pont.

 

Elkészítés

Gyújts meg a grillezőt,  ha gázgrillezést használsz, kapcsold fel a égőket magas hőfokra. Helyezd a grillezőrácsot a helyére, fedd le a grillezőt, és hagyd, hogy felmelegedjen 5 percig. 

 

Keverd össze a sajtot, majonézt, tejfölt vagy crema-t, koriandert, chile port és fokhagymát egy nagy tálban. Keverd össze, majd tedd félre.

 

Amikor a grill forró, helyezd a kukoricát közvetlenül a forró részre, és süsd meg, időnként forgatva, összesen kb. 8 percig.

 

Helyezzük át a kukoricát egy tálba a sajt keverékével, majd egy nagy kanállal egyenletesen vonjuk be a kukoricát minden oldalán a keverékkel. Szórjuk meg extra sajttal és chili porral. Tálaljuk lime szeletekkel.

 

Jó étvágyat!

 

forrás : https://www.seriouseats.com/mexican-street-corn-elotes-recipe

:

Szósz a kukoricához:

110 g finoman morzsolt Cotija vagy feta sajt, plusz még a tálaláshoz
60 ml majonéz
60 ml tejföl vagy mexikói crema
30g finomra aprított koriander levelek és puha szárak
1/2 teáskanál ancho vagy guajillo chile por, plusz még a tálaláshoz
1 közepes gerezd fokhagyma, finomra aprítva
1 lime, szeletekre vágva
4 darab kukorica