Kesudiós Csirkehús - mint az Étteremben

Személyek száma 6 fő Elkészítési idő 30 perc Nehézség könnyű
Kesudiós Csirkehús - mint az Étteremben

:

A Cashew Chicken egy kínai-amerikai étel, amit valószínűleg sok kínai étel házhozszállító étlapján láttál már.

Más, diós Wok-os kedvencektől eltérően, mint például a chilis és pirított földimogyorós Kung Pao Chicken, a "Cashew Chicken" (vagy más néven kesudiós csirke) enyhe, édes barna szósszal készül, ami tökéletesen kiegészíti a pirított kesudió és a csirkehús ízét.

Elkészítés:

  • Keverd össze a csirkehúst, a kukoricalisztet, a 3 evőkanál vizet, az olajat és az osztriga szószt, amíg a csirke teljesen beszívja az összes folyadékot. Egy külön tálban keverd össze az összes szósz hozzávalót.
  • Melegítsd fel a Wok-ot magas hőfokon, amíg csaknem füstöl. Kenj szét a wok pereménél 2 evőkanál földimogyoró olajat.
  • Add hozzá a pácolt csirkemellet, egyenletesen szétterítve a darabokat a wokban. Süssd 1 percig mindkét oldalát, majd tedd vissza a tálba. A csirke kívülről megpirult, és kb. 80% -ban elkészült.
  • Önts 1 evőkanál olajat a Wok-ba, dobd bele a reszelt gyömbért, és pirítsd 5 másodpercig, mielőtt hozzáadnád a fokhagymát. Azonnal add hozzá a piros paprikát, a snidlinget és a vízigesztenyét. Pirítsd 30 másodpercig.
  • Ezután öntsd a Shaoxing bort a wok peremére. Kevergetve süsd 10 másodpercig.
  • Öntsd bele a korábban elkészített szószkeveréket, használva a wok spatuláját, hogy eltávolítsd az összes odatapadt részecskét az Wok faláról. Add hozzá a csirkét és az esetlegesen a tálban összegyűlt levet is. Amikor minden összekeveredik, add hozzá az előzőleg megpirított kesudiót
  • Keverd össze a kukoricalisztet és a hideg vizet, és körülbelül 3/4 részét öntsd bele az ételbe. Adj hozzá a maradék kukoricalisztet is, ha sűrűbb szószt szeretsz, vagy kevesebbet, ha hígabb szószt szeretsz. Forrald fel, és folyamatosan keverd, hogy sűrűsödjön a szósz és egyenletesen összekeveredjen. Tálald azonnal gőzölt/főtt rizzsel!

Jó étvágyat!

forrás: https://thewoksoflife.com/cashew-chicken/

:

Csirkehús és a pác :

450 g csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
1 evőkanál kukorica keményítő
3 evőkanál víz
1 teáskanál földimogyoró olaj
2 teáskanál osztrigaszósz

Szósz:

120 ml csirke alaplé (vagy házi húsleves)
1,5 evőkanál méz
2 evőkanál világos szójaszósz
1 teáskanál hoisin szósz
1 teáskanál sötét szójaszósz
1/2 teáskanál rizsecet
1/2 teáskanál szezámolaj
1/8 teáskanál őrölt fehér bors

Befejezéshez:

3 evőkanál földimogyoró olaj
1 teáskanál friss reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
50 g apróra vágott piros kápia paprika
50 g apróra vágott snidling
120 g vízigesztenye
1,5 evőkanál Shaoxing bor
100 g pörkölt kesudió
2 evőkanál kukorica keményítő (30 ml vízzel összekeverve)