Kimchi Ragu Leves - Kimchi Jigae

Személyek száma 6 fő Elkészítési idő 40 perc Nehézség közepes
Kimchi Ragu Leves - Kimchi Jigae

:

Nagy kedvenc ez a fogás, főleg a hűvösebb idő beköszöntével. Egy ideig azt hittem, nehéz elkészíteni, de kellemesen csalódtam, igazán egyszerű az elkészítése. Az íze pedig, fenséges, savanykás, csípős, forrón a legfinomabb fogyasztani. Kezdjük!

  • Egy lábasban hevíts olajat közepes hőfokra. Add hozzá a durvára szeletelt hagymát, a szeletelt fokhagymát és a kockázott húsos hasalja szalonnát. Kevergetve süsd 5 percig, addig, amíg a szalonna kezd barnulni és a hagyma üvegesedni.
  • Add hozzá a Kimchi-t, és sütögesd 2 percig, majd sózd, cukrozd, szórd bele a Chili pelyheket, add hozzá a Gochujang pasztát és az alaplevet (ha kockából készíted, akkor vigyázz, mert nagyon sós, akkor inkább ne sózd meg a ragut). Alaposan keverd meg.
  • Forrald fel, fedd le fedővel, és főzd 10 percig lassú tűzön.
  • Vedd le a fedőt és add hozzá a Tofu-t is. Tedd vissza a fedőt és főzd tovább 10 percig, rotyogtatva. Vedd le a fedőt utoljára és keverd bele a Szezámolajat is.
  • Díszítsd Újhagyma karikákkal és azonnal tálald frissen főzött Basmati vagy Jázmin Rizzsel.

Jó étvágyat!

forrás: https://thewoksoflife.com/2016/03/kimchi-stew/

:

Kimchi Jigae:

1 ek olaj
1 nagy vöröshagyma, durvára vágva
3 gerezd fokhagyma, szeletelve
500 g sertés húsos hasalja szalonna, nagyobb kockára vágva
1 üveg Wang Kimchi, a levével együtt
1 tk só (ha leveskockát használsz, hagyd ki ezt)
1 tk cukor
1 tk Chili pehely
1 ek Gochujang paszta
5 dl csirke- vagy marha húsleves, csontleves, alaplé (akár kockából)
350 g Tofu, kockázva, vagy vastagra csíkozva
1 tk Szezámolaj
1 újhagyma karikázva