5 íz Csirkecomb - Umami Csirkecombok
4 fő
45 perc
közepes
:
Elképzelni is nehéz ennek a Sült Csirke Comboknak a komplex összetett Umami ízét, meg kell kóstolni! Már csak azért is mert roppant egyszerű az elkészítése. Garantált siker a vacsoraasztalnál.
Elkészítése:
- Keverd össze a Szójaszószt, a sót, a Kínai 5-fűszer keveréket, a hagymát, a fokhagymát, az olajat, a cherry-t és a Szezámolajat egy tálban, és tedd félre.
- Töröld szárazra a Csirkecombokat, és tedd bele az elkészített pácba, forgasd bele őket alaposan, hogy mindenhová jusson a pácból, még a bőre alá is.
- Hagyd pácolódni egy éjszakán át a hűtőben, de ha sürgős, akkor legalább 20 percig.
- Melegítsd elő a sütőt 190 C fokra, egy sütőpapírra helyezd el a Csirkecombokat szép sorban, és süsd 35-40 percig. Ha ezalatt az idő alatt a bőre nem sült meg ropogósra, akkor állítsd a sütőt grill fokozatra, de ne hagyd ot, mert gyorsan megéghet!
- Tálald Basmati rizzsel és saláta körettel.
Jó étvágyat!
forrás: thewoksoflife/Bill
:
Umami Csirkecombok: 1 ek Világos Szójaszósz 1 tk só 1 tk Kínai Ötfűszer keverék 1 ek vörös vagy lilahagyma, aprítva 2 gerezd fokhagyma, aprítva 1 tk olaj 1 ek sherry vagy testes vörösbor 1 tk Szezámolaj 8 db felső Csirkecomb, vagy 4 db egész Comb
|