Krumpli Curry - Rajastani módra

India Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 30 perc Nehézség közepes
Krumpli Curry - Rajastani módra

:

Selymes és csikalandozó Észak Indiai Vajas Krumpli Curry  éltető, kényeztető. Egyesíti a Burgonya és a  Sütőtök fantasztikus együttes ízét, ez télidőben lélekmelegítő. A fűszerek és a Ghee használata, a légiesen könnyed Basmati Rizzsel, fantasztikus hétköznapi vacsora.

  • Szedd össze az összes fűszert, mert a főzés gyors lesz.
  • Hevíts Ghee-t (vagy Vajat) egy öntöttvas serpenyőben (vagy legalábbis egy vastagaljú edényben), közepes hőfokra.
  • Dobd bele a Babérleveleket, az egész Fahéjrudakat, az egész szegfűszegeket, az összekloffolt Kardamom magokat, a Nigella magokat, a Mustármagokat, a Görögszéna magokat és süsd, amíg a magok pattogni, megnyílni kezdenek.
  • Öntsd bele a Joghurtot, a Chiliport, a Római köményt, a Koriandert, a Kurkumát, tetszőlegesen, aki szeretné az Asafoetidát, majd süsd 3 percig.
  • Add hozzá a Paradicsomot és a leveket a citromlével együtt. Főzd 2 percig, sózd, ha kell.
  • Add hozzá a Krumplit és a Cukkinit. Fedd le és hagyd főni közepes hőfokon gyengéden legalább 15 percig.
  • Ellenőrizd az állapotát, ha a krumplit szeretnéd omlósra, akkor lehetséges, hogy egy kis vízzel kell felöntened, és tovább főzni. Tálald azonnal, díszítsd újhagyma karikákkal, vagy snidlinggel.

Jó étvágyat!

forrás: https://www.feastingathome.com/rajasthani-butternut-and-potato-curry/

:

Krumpli Curry Rajasztani módra:

3 ek Ghee
3 babérlevél
1 rúd fahéj
2 db szegfűszeg
2 db zöld kardamom egész
1 tk nigella mag
1/2 tk fekete mustármag
1/2 görögszéna mag
3 ek natúr joghurt
1 tk chili por
1 tk római kömény
1 tk koriander
1/2 tk kurkuma
1/2 tk asafoetida
1 db közepes paradicsom
1 tk citromlé, vagy 1 tk amchoor por
1 dl víz
1 tk só