Cukkini Palacsinta - Kínai módra

Személyek száma 2 Elkészítési idő 30 perc Nehézség könnyű
Cukkini Palacsinta - Kínai módra

:

A Cukkini dömping legjobb ellenszere az ötletesebbnél ötletesebb felhasználási módok. Van, amikor indiai ízesítést kívánok, van, amikor magyart, de miért ne próbálnák ki egy igazi kínait is? Ráadásul, gyorsan elkészül, amit kimondottan értékelek. Nos, itt a Kínai változat:

  • Hámozás nélkül reszeld le a cukkinit, ha már egy kicsit nagyobbacska, és a közepe elkezdett magosodni, akkor a cukkinit hosszában négy részre vágom, és a magrészt levágom róla, és csak ezután dolgozom fel a tiszta, kemény részét.
  • Sózd meg, keverd jól meg, majd hagyd pihenni 15 percig. Látni fogod, hogy milyen sok levet ereszett, de ne öntsd le róla. Verd bele a 2 tojást is, az újhagyma karikákat, az őrölt fehérborsot, az 1 teáskanál szezámolajat, a csipetnyi cukrot, és végül kb 1 dl finomlisztet is add hozzá. Jól keverd meg.
  • Ha úgy érzed több lisztet tennél bele, mert az állaga úgy kívánja, hajrá, tegyél bele kanalanként még több lisztet, míg az általad preferált palacsinta tészta állagot megkapod.
  • Hevíts olajat a palacsinta sütő edényedben, adagold bele a tésztát, egy kis segítséggel (kanál hátulja, egyéb spatula) oszlasd el egyenletesen a tésztát serpenyőben.
  • Amikor az egyik fele jó, szórd meg a még sületlen tésztát szezámaggal, és így fordítsd meg a másik oldalára sülni.
  • Tálald magában, de köretként is finom. Próbáld ki Szójaszószba mártogatva, vagy bármilyen Chiliszószba, vagy egyéb mártogatószószba tunkolva.

Jó étvágyat!

forrás: https://thewoksoflife.com/2018/07/chinese-zucchini-pancakes/

:

Cukkini Palacsinta:

300 g cukkini
csipetnyi só
2 tojás
2 szál újhagyma
csipetnyi őrölt fehérbors
csipetnyi cukor
1 dl finomliszt
olaj
szezámmag
szójaszósz világos